Odkrijte naravne in kulturne
znamenitosti Prekmurja

Značilnosti, ki delajo Prekmurje
edinstveno

Privoščite si prijeten oddih v
prijaznem in domačem okolju

Kolesarske poti po Prekmurju

Izberite izlet in spoznajte
Prekmurje po svojem okusu

Prostorske slike znamenitosti

Za zdravo in kvalitetno spanje:
izdelki iz ajdovih luščin

Iz pestre ponudbe poiščite kaj
za sebe ali svoje bližnje
Zaživela bo pravljična dežela čet, 27. Nov 2014
V parku pri evangeličanski cerkvi bo že tradicionalno postavljena instalacija Pravljične dežele, ki razveseljuje predvsem otroke, zagotovo pa pritiče decembrskemu vzdušju ob Božiču in novemu letu. Otvoritev bo v soboto, 29. novembra 2014 ob 16. uri, ko bo v hotelu Vivat prikazana tudi lutkovna igra Sovica Oka. Vabljeni, da pripeljete svoje malčke.
15. Martinov pohod Tue, 04. Nov 2014
Vabljeni ste na 15. Martinov pohod, ki bo v soboto, 8. novembra 2014, ob 9.30 uri. Udeleženci krenejo iz igrišča NK Čarda v Martjancih, ob 10. pa se jim lahko pridružite tudi pri hotelu Vivat v Moravskih Toplicah. Krožna pot nadaljuje skozi Tešanovce in Mlajtince, po približno 13 km pa se zaključi nazaj v izhodišču. Prispevek za udeležbo je 9 € (za otroke 6), vključuje pa prigrizke, tople napitke na poti, malico in manjše darilo. Vsi udeleženci sodelujejo tudi v žrebu za zanimive nagrade sponzorjev.
Trezino senje 2014 Wed, 15. Oct 2014
V Murski Soboti je tudi letos Trezino senje, ki ima bogato tradicijo že vse od leta 1479, ko je Kralj Matjaž mestu podelil pravico do prostega prirejanja sejmov. V centru Murske Sobote čez 400 rokodelcev in kramarjev ponuja različno blago, na voljo pa so tudi številni izdelki domače in umetnostne obrti. Sejem je hkrati tudi družabni dogodek. Številni obiskovalci se po dolgem času srečajo ravno v sejemskem vrvežu, kjer se ustavijo ob stojnicah s tipično jedačo in pijačo ter v miru pokramljajo.
| 1 | Naprej


Prekmurje na dlani © Prekmurje na dlani 2007-2011 | Sofura d.o.o |
cetrtek, 18 december 2014 | 28.si
 nem ang slo