Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkihOdkrijte naravne in kulturne
znamenitosti Prekmurja

Značilnosti, ki delajo Prekmurje
edinstveno

Privoščite si prijeten oddih v
prijaznem in domačem okolju

Kolesarske poti po Prekmurju

Izberite izlet in spoznajte
Prekmurje po svojem okusu

Prostorske slike znamenitosti

Za zdravo in kvalitetno spanje:
izdelki iz ajdovih luščin

Iz pestre ponudbe poiščite kaj
za sebe ali svoje bližnje
12. Tek prijateljstva Tue, 12. Aug 2014
Občina Razkrižje, 15. avgusta 2014 ob 17. uri, prireja že 12. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova, ki sodi tudi v sklop prireditev Slovenija teče za zdravje 2014 in ciklus tekov za Pomurski pokal v rekreativnih tekih. Proga je dolga 10.7 km, otroci pa bodo lahko tekli tudi na krajših. Posebnost je Baby tek za najmlajše v dolžini 300 m. Prijavnina znaša 6 € in 3 € za otroke, zbirno mesto pa je v Šprincu (pri kapeli). Več... Vabljeni!
Postavljanje klopotcev Mon, 04. Aug 2014
Avgust je čas, ko trte že kažejo zelene groznde jagode, kmalu pa bodo te začele postajati slastne in zato zanimive za škorce in ostale ptice. Avgusta je zato čas za postavitev klopotca, ki z vrtenjem in »klopotanjem« ptice straši in tako preprečuje, da bi bili vinogradniki ob pridelek. In zato so se tudi v Martjancih (15.8.), Prosenjakovcih (16.8.) in Filovcih (16.8.) odločili, da ga postavijo tudi letos. Gre predvsem za ohranjanje etnološkega izročila in druženje, zato ste vabljeni, da se pridružite.
Etno večeri v Termah Mon, 28. Jul 2014
V juliju in avgustu bodo četrtkovi večeri v Termah 3000 začinjeni z etno nastopi plesnih in glasbenih skupin. Dogajanje bo potekalo na terasi slaščičarne Café Praliné s vsakokratnim pričetkom ob 20. uri. Nastopili bosta folklorni skupini iz Motvarjevcev in Bogojine, kulturno društvo Künštni Prleki, romsko društvo Romano Jilo ter društvo godcev in pevcev Gorički Lajkoši. Vljudno vabljeni!
| 1 | Naprej


Prekmurje na dlani © Prekmurje na dlani 2007-2011 | Sofura d.o.o |
sreda, 20 avgust 2014 | 28.si
 nem ang slo