Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkihOdkrijte naravne in kulturne
znamenitosti Prekmurja

Značilnosti, ki delajo Prekmurje
edinstveno

Privoščite si prijeten oddih v
prijaznem in domačem okolju

Kolesarske poti po Prekmurju

Izberite izlet in spoznajte
Prekmurje po svojem okusu

Prostorske slike znamenitosti

Za zdravo in kvalitetno spanje:
izdelki iz ajdovih luščin

Iz pestre ponudbe poiščite kaj
za sebe ali svoje bližnje
18. občinski praznik čet, 04. Sep 2014
Občina Moravske Toplice tudi letos pripravlja slovesnost ob prazniku občine. Osrednja prireditev bo v soboto, 6. septembra 2014 od 15.30 ure naprej, pod velikim šotorom v Andrejcih. Slavnostni govornik bo župan, Alojz Glavač, za kulturni program pa bodo poskrbeli otroški pevski zbor in folklorna skupina OŠ Fokovci, Lea Sapač in Ladislav Györek ter Gorički Klantoši. Na voljo bosta tudi jedača in pijača, za zabavo pa bo skrbel ansambel Pravi moment. Vabljeni!
12. Tek prijateljstva Tue, 12. Aug 2014
Občina Razkrižje, 15. avgusta 2014 ob 17. uri, prireja že 12. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova, ki sodi tudi v sklop prireditev Slovenija teče za zdravje 2014 in ciklus tekov za Pomurski pokal v rekreativnih tekih. Proga je dolga 10.7 km, otroci pa bodo lahko tekli tudi na krajših. Posebnost je Baby tek za najmlajše v dolžini 300 m. Prijavnina znaša 6 € in 3 € za otroke, zbirno mesto pa je v Šprincu (pri kapeli). Več... Vabljeni!
Postavljanje klopotcev Mon, 04. Aug 2014
Avgust je čas, ko trte že kažejo zelene groznde jagode, kmalu pa bodo te začele postajati slastne in zato zanimive za škorce in ostale ptice. Avgusta je zato čas za postavitev klopotca, ki z vrtenjem in »klopotanjem« ptice straši in tako preprečuje, da bi bili vinogradniki ob pridelek. In zato so se tudi v Martjancih (15.8.), Prosenjakovcih (16.8.) in Filovcih (16.8.) odločili, da ga postavijo tudi letos. Gre predvsem za ohranjanje etnološkega izročila in druženje, zato ste vabljeni, da se pridružite.
| 1 | Naprej


Prekmurje na dlani © Prekmurje na dlani 2007-2011 | Sofura d.o.o |
torek, 16 september 2014 | 28.si
 nem ang slo