Odkrijte naravne in kulturne
znamenitosti Prekmurja

Značilnosti, ki delajo Prekmurje
edinstveno

Privoščite si prijeten oddih v
prijaznem in domačem okolju

Kolesarske poti po Prekmurju

Izberite izlet in spoznajte
Prekmurje po svojem okusu

Prostorske slike znamenitosti
Čez vikend razstave velikonočnih pirhov Sat, 28. Mar 2015
Čez vikend bodo po Prekmurju potekale številne razstave velikonočnih pirhov. Mojstrovine rokodelcev si lahko v soboto ogledate na razstavi v gasilskem domu v Martjancih, v nedeljo v gasilskem domu v Prosenjakovcih, na Gradu na Goričkem pa se lahko celo udeležite delavnice kako jih izdelati. V sklopu dogodka bo predstavljena tudi velikonočna kulinarika. Ni kaj, zagotovo zanimivo, ustvarjalno in okusno.
Vabljeni na Pohod po sladki poti Mon, 02. Mar 2015
V nedeljo, 8. marca 2015 ob dnevu žena, bo že 12. Pohod po sladki poti. Zbor udeležencev je ob 10. uri pri vaško gasilskem domu v Ratkovcih, nakar sledi okrepčilo, krajši kulturni program in odhod. Postanek z okrepčilom bo pri Časarjevem mlinu, na koncu pa se obeta topla malica. Pot je srednje zahtevna in dolga približno 14 km, prijavnina pa znaša 9 €. Ne pozabite na primerno obutev in obilico dobre volje!
V Tešanovcih že 12. Prešernov pohod Wed, 04. Feb 2015
Ob kulturnem prazniku društva iz Tešanovcev pripravljajo že 12. tradicionalni Prešernov pohod. Na slabih 15 km dolgi nezahtevni poti se obeta postanek z okrepčilom in krajšo proslavo v spomin na Franceta Prešerna, na koncu pa bo pohodnike čakal topel obrok in zabavni program z nastopom skupine Duo Nostalgija. Zbor udeležencev je ob 10. uri pred gasilskim domom, prispevek za udeležbo pa znaša 7 €.
| 1 | Naprej


Prekmurje na dlani © Prekmurje na dlani 2007-2015 | Sofura d.o.o |
ponedeljek, 30 marec 2015 | 28.si
 nem ang slo